Décor | Rømersgade 9 | 1362 København K | Telefon: 3314 8098
 
Om Decor

Lone Riis - et eventyrligt kreativt liv

Indehaver af Décor er Lone Riis som grundlagde forretningen i 1989 men som har arbejdet indenfor mode, antikviteter og kunst siden hun var ganske ung. Hendes liv har givet hende en kolossal viden om vintagetøj, mode og antikviteter. Det hele startede da hun som ganske ung blev opdaget som model og rejste Jylland tyndt med reklameshow med kunstnere såsom Otto Brandenburg, The Clifters and Hannah Bjarnhof. Hun mødte den danske modeskaber Jean Voigt i disse år og det blev til et langt samarbejde om mange forskellige opgaver og projekter.

Efter denne tid fik Lone en læreplads hos den spektakulære og navnkundige antikvitetshandler Hr. Melgaard hvor hun blev udlært indenfor restaurering af møbler.

Derefter startede Lones karriere i 1970 indenfor vintage tøj med åbningen af Danmarks mest spektakulære genbrugs butik med tøj i Roskilde, som hun drev sammen med sin mor. I selv samme by blev hun kåret som byfest dronning hvilket gjort hende til en efterspurgt model i dameblade og aviser.

Men Lones liv var ikke kun i Roskilde; hun blev gift, fik barn og assisterede stadig Jean Voigt og restaurerede møbler. Desuden blev der også tid at arbejde som assisterende designer og model for et pels import firma med arbejdsopgaver i Danmark, Tyskland og i det eventyrlige Istanbul i Tyrkiet.

Lone startede så i 1989 sin vintage og antik forretning Décor i København på Åboulevarden. Forretningen blev en øjeblikkelig succes og var kendt for sine fantastiske dekorerede vinduer som inkluderede en hel Morgan trehjulet bil blandet sammen med smukke gamle ting i alle kategorier.

Der skulle gå ti år med butikken på Åboulevard indtil butikken flyttede til Rømersgade og succesen fortsatte; med internationale kunder som Cathrine Deneuve og flere danske skuespillere og kunsterne samt at Vogue nævnte Décor som en shopping must-do i København. Desuden er Décor flittigt brugt som en sand Aladdins hule blandt flere af Danmarks dygtigste stylister fra førende modeblade.

I dag arbejder Lone på fuld skrue på at udvikle Décors profil med udgangspunkt i fornyelse, senest en herretøjs afdeling. Kunsten i hendes liv er også fortsat i centrum med udstillinger med hendes Collager og arbejdet med hendes andet hjertebarn; Bamse museet i Skagen.